Mješoviti zbor „Libertas“ gostovao je 5. lipnja u Međugorju, na poziv župnika fra Marinka Šakote i časne sestre Irene Azinović, voditeljice zbora u Međugorju.

 

Unatoč ćudljivom vremenu, koje je u jednom trenutku prijetilo, a u drugom obećavalo, Dubrovčani su pjevali pred Crkvom sv. Jakova, na velikoj otvorenoj pozornici, pred ogromnim auditorijem. Misno slavlje je direktno prenosio i Radio „Mir“ iz Međugorja.

 

Zboru „Libertas“ ovo nije prvi posjet Međugorju, a zasigurno će ih biti još puno. Za ovu priliku voditelj zbora Viktor Lenert, prof. odabrao je prigodne duhovne skladbe iz repertoara zbora, a korepetitorica Margit Cetinić, prof. dodatno je doprinijela ljepoti izvedbe.

 

Herceg Etno selo, turističko naselje koje se nalazi na 3 km udaljenosti od Međugorja, zbor je ovom prilikom uspio posjetiti tek na dvadesetak minuta. Unatoč kratkoći izleta, pjevači su bili izvrsno raspoloženi i, kao i uvijek, spremni na druženje i pjesmu i izvan pozornice pa je neuobičajeno bučan autobus praćen smješkom službenika prelazio brojne granične prijelaze.

 

misa Medugorje