Zbor Libertas sudjelovao je u proslavi Dana Grada Vukovara gdje je 7. svibnja održao cjelovečernji koncert nazvan „Vukovaru na dar“.

 

Pjevačima zbora Libertas ovo nije prvi posjet Vukovaru, gradu prijatelju Dubrovnika i tim su više počašćeni pozivom na sudjelovanje u proslavi. Za nastup u Hrvatskom domu u Vukovaru umjetnički voditelj zbora Viktor Lenert, prof. odabrao je popularne naslove iz bogatog repertoara zbora među kojima je nekoliko djela klasične glazbe,  tradicionalne dalmatinske i crnačke duhovne pjesme, skladbe našeg sugrađanina maestra Đela Jusića i druge. Vlaho Ljutić, proslavljeni bariton, rodom Dubrovčanin, a zaposlen u HNK Osijek, razveselio je pjevače zbora i publiku pjevajući Zrinskog iz Finala opere Nikola Šubić Zrinski U boj, u boj.

 

Zbor je 8. svibnja pjevao i na svetoj misi u katedrali Svetog Petra u Đakovu, crkvi koju nazivaju biserom graditeljstva. Nakon mise otpjevali su još nekoliko prigodnih duhovnih skladbi. S domaćinima, članovima Mješovitog katedralnog zbora Đakovo, i njihovim zborovođom prečasnim Vinkom Sitarićem upriličeno je druženje u prostorima zbora, čime je uspostavljeno još jedno lijepo prijateljstvo.

 

U uvjetima kada je i u rodnom gradu teško organizirati nastup, zbor Libertas je zahvalan brojnim sponzorima koji su mu omogućili putovanje u Vukovar, a naročito Gradu Vukovaru, Gradu Dubrovniku, Zračnoj luci Dubrovnik, Društvu prijatelja dubrovačke starine te tvrtkama Vodovod Dubrovnik d.o.o.  i Euroherc osiguranje Dubrovnik.